Allt du behöver veta om trädfällning i Uppsala

07 november 2023 Veronica Urena

editorial

Trädfällning är en essentiell del av en överseende trädgårdspolitik, både för skönhet och säkerhet. I Uppsala, en stad känd för sin natursköna grönhet, är denna uppgift ännu mer viktig. Här går vi igenom vad du bör tänka på vid trädfällning i Uppsala.

När och varför utföra trädfällning?

Det finns många scenarion som kan motivera en trädfällning. Om trädet är dött kan det vara en riskfaktor för både människor och fastigheter, då det kan falla ner när som helst. Dessutom kan sjuka träd sprida sjukdom till närliggande träd, så tidig fällning kan förhindra större skador på din trädgård. När ett träd blir alltför stort kan skuggor bli ett problem. Om trädet orsakar kompletta mörka skuggor kan andra träd och växter i din trädgård bli påverkade. Dessutom kan träd med stora rotsystem skada infrastrukturen i ditt hem, såsom rör och plattor.

Regelverket kring trädfällning i Uppsala

Innan du går vidare med trädfällning i Uppsala är det viktigt att du är medveten om gällande lagar och regler. I vissa fall måste du få tillstånd för trädfällning från kommunen. Detta gäller särskilt i centrala områden, där träden spelar en stor roll i stadsmiljön. I vissa situationer kan du behöva konsultera en certifierad arborist för att säkerställa att trädfällningen sker på ett säkert och lämpligt sätt.

trädfällning i Uppsala

Att anlita en professionell tjänst

Trädfällning kan vara komplicerad och farlig, och därför är det oftast bäst att anlita professionella för jobbet. De har rätt utbildning och erfarenhet för att säkerställa att träden fälls på ett säkert sätt, även i svåråtkomliga områden. Professionella tjänster kan också hjälpa till med bortforslande av det fällda trädet och städningen efteråt, vilket kan vara en tidskrävande uppgift. Detta är särskilt värdefullt om du fäller flera träd samtidigt. Det finns flera företag som erbjuder professionella tjänster. De erbjuder både planering och utförande av trädfällning i Uppsala och kan hjälpa dig med allt ifrån rådgivning till bortforslande av träd.

Trädfällning är en viktig del av trädgårdsskötsel, både ur estetiskt och säkerhetsmässigt. I städer som Uppsala, där träd utgör en så stor del av stadsbilden, är denna uppgift ännu viktigare. När du överväger att fälla ett träd, kom ihåg att ha klarhet i varför fällningen behövs, vara medveten om gällande regelverk och överväga att anlita en professionell tjänst för bästa resultat. De erbjuder en pålitlig tjänst för trädfällning i Uppsala, med omfattande erfarenhet och expertis inom ämnet. Besök gärna någon av dessa för mer information och för att boka en konsultation.

Fler nyheter